A jelenlegi egyről többsávos adatátviteli kapcsolatra vált a következő USB szabvány, ami a 3.2-es verziószámot viseli. Bár a specifikációk még nem véglegesek, várhatóan ősszel már azok lesznek.

A jelenleg is forgalomban lévő SuperSpeed minősítéssel rendelkező USB-C kábelek már most is támogatják az új szabványt, hiszen eleve többsávos működésre tervezték őket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy USB 3.2 támogatással rendelkező számítógép, illetve külső adattároló között a jelenlegi sebesség duplája érhető el, ezt maguk az USB Promoter Group tagjai demózták.

apple_usb_c_cable.jpg

A teszt során 2 GB/másodperces eredményt értek el, ami mindenképpen tekintélyt parancsolónak mondható. Az új szabvány természetesen visszafelé kompatibilis marad, azaz a 3.2-es csatlakozók simán kiszolgálják majd a 3.1-es, illetve annál is régebbi eszközöket.

Bár a bejelentés megtörtént, a specifikációban még várhatók változások. További információk, illetve a végleges specifikációk az ősszel megrendezésre kerülő USB Developer Days nevű rendezvényen várhatók, az első USB 3.2-es eszközök megjelenésére pedig legkorábban az ünnepi szezonban számíthatunk.