Az Apple beszállítói diverzifikációs törekvései ellenére is a legfontosabb partnerének számító Foxconn várhatóan már a napokban bejelenti Washingtonban az észak-amerikai kontinensen létesítendő üzemeivel kapcsolatos terveit. A két kiszemelt lokáció állítólag Detroit és Wisconsin - az Apple szerepe az egészben azonban még nem tisztázott.

ct-foxconn-wisconsin-incentives.jpg

A Wall Street Journal belsős forrásokra hivatkozva írta tegnap, hogy a Foxconn állítólag egy kisebb zártkörű eseményt tart a beavatottaknak a fővárosban, ahol végre kiderül, pontosan milyen befektetési terveik vannak az Egyesült Államokban. Ha ez igaz, az időzítés valószínűleg szándékos, ugyanis pár nappal később rajtol el Donald Trump legújabb agyszüleménye, a Made in America-hét, aminek keretében 50 állam termékeit mutatják be a Fehér Házban és környékén.

A Wisconsinba tervezett létesítménynek a pletykák szerint köze sem lesz az Apple-höz, elvileg nagyképernyős tévék kijelzőpaneljeit gyárthatják itt, míg az újonnan megszellőztetett detroiti létesítmény potenciálisan akár Apple termékek alkatrészeit is előállíthatja majd.

Terry Gou, a cég elnöke korábban nagyon sokszor elismételte, mennyire komoly beruházásokra készülnek az Államokban, de eddig nem nagyon törte össze magát, hogy részletekbe is menjen, egyedül a potenciális államok listáját tették közzé, amelyekkel szemeznek.

A Foxconn jelenleg Cupertino legjelentősebb partnere, hiszen még mindig ők kezelik az iPhone, iPad és Mac gyártás túlnyomó részét.