Szegény embert az ága is húzza, tartja a mondás és az Apple-nek a hírek szerint mostanában kijut a problémákból rendesen. Nem elég, hogy szoftveres gondok miatt elképzelhető, hogy az új iPhone pár kulcsfontosságú funkció nélkül kerülhet piacra, most a gyártással akadtak problémák.

A The Korea Herald számolt be arról, hogy a három, az új iPhone összeszereléséért felelős cég közül az egyik úgy néz ki, hogy kihátrál az Apple mögül, nehéz helyzetbe hozva ezzel a cupertino-iakat. A döntést azzal indokolják, hogy az új, flexibilis nyomtatott áramkört (mely a telefon különböző komponenseit köti össze egymással) rendkívül költséges gyártani, ráadásul alacsony profitot is hoz, nem beszélve arról, hogy szinte lehetetlen megfelelni az Apple minőségbiztosítási követelményeinek.

iphone-8-back.pngEgy aktuális renderkép az új iPhone-ról (forrás: 9to5mac.com)

Az egész esetre állítólag úgy derült fény, hogy az Apple több millió dollár értékben vásárolt olyan eszközöket, melyek kifejezetten az iPhone gyártáshoz szükségesek, annak ellenére, hogy saját gyártósorral egyáltalán nem rendelkezik. A tajvani gyártó visszatáncolása extra nagy terhet ró a másik két - amúgy koreai - cégre, akik nem tudnának elengedő mennyiséget gyártani az említett speciális nyomtatott áramkörből, az Apple ezért hirtelen döntésre kényszerült, hogy megakadályozza az új telefon startjának csúszását.

Az összeszereléshez szükséges eszközöket a tervek szerint kölcsön adják majd a gyáraknak, ezzel biztosítva a veszteség minimalizálását, ám arról nem tudni, mi lesz a sorsuk a jövőben, illetve, hogy a nem várt beruházás milyen hatással lesz a telefon árára, valamint, hogy milyen szankcióra számíthat a szerződést felrúgó gyártó.