Az Intel még kedden leplezte le új Xeon processzorait, melyek között valószínűleg ott vannak azok is, melyek majd az év végén megjelenő iMac Pro-kba kerülnek.

A listán vannak teljesítmény, illetve fogyasztás centrikus változatok egyaránt (plusz nyilván a kettő között mindenféle egyéb), a specifikációkat elnézve a csúcs iMac Pro vélhetően az előbbiből kap majd valami többezer dolláros CPU-t.

imacpro.jpg

Jelenleg mindössze három darab 18 magos processzor árválkodik a listán, a szerény 3358 dollárba kerülő 2.7 GHz-es Xeon Gold 6150, az árcédula nélküli 3.0 GHz-es szintén a Gold családba tartozó 6154, valamint a többinél alacsonyabb fogyasztással bíró (és ezzel a leginkább iMac Pro kompatibilis) 2.3 GHz-es 6140. Utóbbi 2445 dolláros árával szinte ingyen van a másik kettőhöz képest.

imacproprice.jpg

Azt már ugye most is tudjuk, hogy az iMac Pro 4999 dolláros alap változatában egy 8 magos CPU teljesít majd szolgálatot, nos, ilyenből rengeteg található az Intel új Xeon családjaiban, ezért nehéz megmondani, az Apple végül melyiket választja majd. Figyelembe véve az árakat, az alig 500 dollárba kerülő Silver családos 4110-re van a legnagyobb sansz, igaz, van ennél két olcsóbb változat is a listán.

imacprocpu.jpg

Ami a 10 magos központi egységeket illeti, jelenleg két jelölt közül válogathat az Apple, a 700 dolláros 4114, illetve az 1220 dolláros 5115 közül meglepődnénk, ha az utóbbi kerülne a masinába. Az iMac Pro rajtjáig még közel fél év hátra van, így elképzelhető, hogy a listán jelenleg nem látható processzorokat kap majd az asztali vadállat, mindenesetre az már most látszik, hogy a 18 magos csúcs változatért nagyon mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.