Interaktív HomeKit standdal bővíti saját boltjait az Apple. A többszáz Apple Store közül 46-ban mostantól egészen az év végéig megtekinthető és kipróbálható, milyen is távolról menedzselni egy lakást, melyben okos eszközök üzemelnek.

A négy monitoron két lakás látható, melyeket interkatívan (ugyanakkor vélhetően nem valós időben) testre szabhatjuk a kijelzők előtt heverő iPad, iPhone, illetve Apple Watch segítségével.

homekitdemo.jpg

A Home alkalmazás segítségével olyan eszközöket vezérelhetünk, mint a Hunger mennyezeti ventilátor vagy éppen a Philips Hue hangulatvilágítás. A 46 bolt közül 31 az Egyesült Államokban található, míg a maradék 15-ön az Egyesült Királyság, Németország, Mexikó, Szingapúr, Tajvan és az Egyesült Arab Emírségek Store-jai osztoznak.

A HomeKit segítségével olyan alkalmazások fejlesztését segíti elő a cég, melyekkel a lakásokban található világítást, különböző kapcsolókat, ventilátorokat, fűtést és más okos eszközöket vezérelhetjük, legyünk bárhol a világon. Azokban a hivatalos boltokban, ahol az itt látott interaktív demó nem lesz elérhető, egyszerűbb módon ugyan, de ugyanúgy fel lehet majd térképezni a technológiában rejlő lehetőségeket.