Azóta szentségelsz, mióta az Apple levette a MagSafe töltőt az Apple fícsörlistájáról? Esetleg már meg is történt a káreset? Jó hírünk van, végre valaki meglátta a piaci rést és egy pár dolláros kiegészítővel visszahozhatja a szeretett funkcionalitást.

vinpok_plugs.jpg

A Vinpok mágneses USB-C adapterjének segítségével hamarosan elérhetővé válik a lerántásbiztos töltés kényelme az új MacBook-okra is. A Bolt-S kábelt a hozzá járó, az USB-C portba bepattintható kis átalakítóhoz egy mágneses gyűrű rántja hozzá. 

A cég állítása alapján ez az első és eddig egyetlen olyan mágneses kábel, ami a teljes töltési kapacitást tudja hozni a gyári töltőhöz képest a 2016-os és 2017-es Touch Bar-ral szerelt MacBook Pro esetében. Persze apróbetűs rész sajnos itt is van:

a kábel nem képes adatátvitelre,

így kénytelen lesztek többi portot használni, ha külső eszközöket és kiegészítőket csatolnátok a géphez. Na bumm, Afrikában meg éheznek.

Feketében és ezüst színben kerül majd piacra, várhatóan 29 dollárért - mondta el a sajtónak a cég szóvivője. Itt lehet majd előrendelni.