Csendben meghosszabbította az ingyenes javítási programot az Apple a leváló hátlapú első generációs Apple okosórák ügyében, a garancia lejártától függetlenül. A változás elvileg az összes first-gen Watch-ot érinti, legyen az Sport, Standard, Edition vagy Hermes modell. 

screen-shot-2017-07-11-at-10_28_54-pm.png

A szokásos módi itt is érvényes, ha korábban már pénzt kértek tőled egy ilyen javításért hivatalos szervizben, a számla ellenében visszakapod a lóvét az Apple Supporton keresztül. A leváló hátsók problémája egyébként már kb. 2015 óta ismert, és leggyakrabban a mágneses induktív töltőről való leválasztáskor jelentkezik. 

A probléma pontos okát az Apple nem tette közzé, de nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, a nem megfelelő vagy nem elég ragasztó lehet a ludas. A program meghosszabbítását a MacRumors tette először közzé, amit az AppleInsider saját forrásain keresztül pár órával később meg is erősített.

A tavaly forgalomba került Series 1 és Series 2 modellek jóval strapabíróbbnak bizonyultak, velük ilyen jellegű aggály már nem merült fel. Az uborkaszezon pedig tovább folytatódik.