Az Apple annyira _kínosan_ ügyel arra, hogy megmutassa: az Apple-nél igenis figyelnek a diverzitásra, és annak ellenére, hogy a főszerepeket általában fehér férfiak játsszák, vannak itt

  • hölgyek
  • fekete hölgyek 
  • latinó hölgyek
  • babát váró hölgyek (lásd legutóbbi keynote egyik szereplője)

Az Apple olyan feltűnően tolja előre a legkevésbé-sem-fehér-férfiakat, hogy az már picit sok is. Legalábbis én nehezen hiszem el, hogy ha eddig a hölgyek nem kaptak előretolt szerepeket, akkor hirtelen ezek a pozíciók érdemek szerint kerültek kiosztásra. Ez egy hosszabb folyamat, és hogy komolyan lehessen venni, ne egy PR fogásként, alapvetőbb dolgokban kell megnyilvánulnia a női részvételnek.

De legalább igyekeznek. Mára már egy-két százalékkal az országos átlag felett vannak a kisebbségek és a nők foglalkoztatásában, ami nem sok egy haladó szellemű cégtől, de valami. Az új alkalmazottak 37 százaléka nő, 27 százaléka kisebbség.

vezetok.jpg

Ennek ellenére megkapják néha a magukét a női egyenjogúság képviselőitől, mint ahogy most is. Barbara Lippert írt egy cikket az AdAge-re arról, hogy mennyire egyértelmű jele van annak, hogy az új Apple-központban

  1. nincs óvoda, vagyis nem lehet gyerekkel járni munkába
  2. a cég viszont kifizeti az összes női dolgozónak a petesejt-fagyasztást és tárolást
Ezzel pedig a cikk szerint az Apple azt üzeni, hogy nyugodtan dolgozd halálra magad, szaporodni később is tudsz.

Ebből pedig az következik a cikkíró szerint, hogy az Apple továbbra is a fiúk klubja. Én azért egy pettyet szigorúnak tartom ezt az ítéletet, de végre itt az ideje, hogy a hölgyolvasók (meg a férfiak) is nyilatkozzanak: