A Qualcomm - Apple háború zajlik már egy ideje, de úgy tűnik, tényleg keménnyé válik a harc. A világ legnagyobb mobilchip-gyártója azt állítja, az Apple nem fizet a szabadalmakért azon iPhone-ok esetében, ahol nem Qualcomm 4G chip került a telefonba, hanem annak inteles megfelelője. Ez az AT&T és T-Mobile hálózatán működő iPhone 7-esekre és 7 Plusokra érvényes, a San Diego-i cég pedig azt akarja, hogy ezen telefonok eladását szüntessék be.

2-apple-iphone-7-plus-retina-red.jpg

A cég azzal érvel, hogy az Apple bizonyos telefonokban használja az általuk levédett technológiát, de nem fizet érte. Az Apple azt állítja, hogy fizet a cégnek a szabadalmakért, de most túl messzire mentek, és nem tudtak megállapodni egy ésszerű árban.

Akik már végigkövették a blogon az Apple kontra Samsung pert, ahol végül az Apple nyert, és betilttatta a szabadalmukat sértő mobilokat, tudja, hogy megy ez. Legkorábban 18 hónap múlva születhet döntés, a mostani iPhone 7 szériáról. Lehet újabb mobilokkal kiegészíteni az eredeti beadványt, de ezek tovább húzzák az időt. Annak idején azok a Samsung telefonok, amiket végül betiltottak, már sehol nem voltak a boltok polcain.

Ennyi értelme van betiltásért harcolni.

Korábban az Apple is beperelte a Qualcommot, amiért nem ad elfogadható árat a technológiáinak használatáért. Ez a meccs, úgy tűnik, kitölti a következő évek peres híreit Apple fronton.