A második, fejlesztőknek szánt frissítéssel egy időben megnyílt a lehetőség a földi halandók számára is, hogy betekintést nyerjenek az Apple következő, várhatóan év végén megjelenő operációs rendszerébe, a High Sierra-ba.

Ahhoz, hogy telepíteni tudjuk az új rendszer, először is regisztrálnunk kell az Apple béta szoftver programjára - ha korábban nem tettük volna meg. Ezt követően a szokásos Mac App Store-ban lévő Software Update segítségével tudjuk levadászni és feltelepíteni az új OS-t, csakúgy, mint bármelyik másik verziót korábban. A részletes folyamatról Ádám tavaly ilyenkor írt egy bejegyzést, amit erre találtok. A regisztrációval egyébként az iOS és a tvOS béta verzióihoz is hozzáférést kapunk.

macos_highsierra.jpg

Mindenképpen szeretnénk kiemelni ugyanakkor, hogy ez egy fejlesztés alatt álló, várhatóan rengeteg hibát tartalmazó és instabil verzió még, így nem ajánlott feltelepíteni olyan gépekre, melyeket napi rendszerességgel használunk. Szintén erősen ajánlott, hogy mielőtt még bármit is csinálunk, készítsünk egy teljes Time Machine mentést, így, ha balul sülnének el a dolgok, bármikor visszaállíthatjuk az előző működő rendszert és vele együtt az adatainkat is.

Csak akkor álljunk neki a folyamatnak, ha van bőven időnk, ugyanis a mentés akár több óráig is eltarthat, valamint, ha szeretnénk az új rendszer telepítésénél a WWDC-n bemutatott APFS fájlrendszerre átállni, az sem egy két perces mutatvány lesz. Ha kíváncsiak vagytok, milyen újításokat hoz a macOS High Sierra, látogassatok el az Apple hivatalos termékoldalára, amely immáron magyarul is elérhető.