A belsős önvezető technológia éles próbáját elég sajátságos módon készül megoldani az Apple. A világ egyik legnagyobb ilyen céghálózata, a Hertz elvileg együttműködési megállapodást írt alá Cupertinoval.

1x-1.jpg

A dokumentum hírét a Bloomberg szellőztette meg tegnap estefelé, alig pár órával azután, hogy az Alphabet/Google bejelentette, ők az Avis-szal kötnek hasonló megállapodást. Az Apple elvileg egy kisebb Lexus RX450h flottát bérel a Hertz egyik leányvállalatától menetpróbáztatás céljára.

Ez azt jelentheti, hogy a Titan még él, s azért vannak új történések a hányatott sorsú projekt körül. Bár az eddigi hatdarabos utcai flottáját ezzel a lépéssel megduplázhatja Cupertino, ez a többi cég utcai jelenlétével összemérve még mindig elég aprócska.

Sajnos arról nincs információ, hogy ez csak egyszerű létszámnövelés, vagy a kocsik idővel elérhetőek lesznek majd a Hertz ügyfelei számára is. Az önvezető autók törvényi szabályozása lapjai részleges kijátszására kényszerítette korábban az Apple-t, amely kénytelen volt az év elején California állam járműügyi hatóságánál engedélyért folyamodni - így tudódott ki, hogy a Titan mégsem tetszhalott.

A kérdés, hogy vajon saját autót fejlesztenek-e vagy csak önvezető platformot más gyártók számára továbbra is nyitott, ahogy az is, hogy lesz-e végleges termék a fejlesztési projektből.