Mivel az Apple kijelzőbe épített Mac Prója, az iMac Pro még év végéig várat magára, a pontos specifikációkról picit korai lenne beszélni. Gondolom az Apple-nél sem vésték kőbe a dolgot, egy csomó minden változhat még addig a piacon.

A szándék azonban már látszik. Azt már lehet érezni, hogy milyen kategóriájú hardverekkel kívánja megtömni az Apple a cuccot.

new_2017_imac_pro_accessories-0.jpg

Azt eddig is tudtuk, hogy akár 128 giga ECC RAM fér a kijelző mögé, AMD Radeon Pro Vega 56 vagy AMD Radeon Pro Vega 64 kártya kérhető bele, és persze Xeon processzor, akár 18 maggal. Ezen a ponton azonban nincs még pontosítás: a Xeon önmagában csak egy homályos közelítés.

A Pike’s Universum blog most azt állítja, a macOS High Sierra bétájában talált arra vonatkozó utalást, hogy milyen socketet építenek a processzornak az iMac Próba. Ez alapján az Intel szerverszintű LGA3647 foglalatát építik a házba, ami a Purley procikat fogadja be, nem pedig az LGA2066 socketet, ami a Skylake-hez vagy Kaby Lake-hez lenne jó.

Ezenkívül az is kiderült, hogy egy ARM processzort is kap az iMac Pro a Secure Enclave-on belül, a MacBook Próhoz hasonlóan - a laptop ezzel kezeli a Touch Bart és az ujjlenyomat-olvasót. Nem félelmetesen nagy merészség arra gondolni tehát, hogy az Apple billentyűzetei is megkapják majd minimum a Touch ID-t.

Az iMac Pro a mostani tudásunk szerint 5000 dollárról indul, de akár 17.000 dollárig is lehet emelni a specifikációkat. Ez bruttó forintban, mindenestül azt jelenti, hogy 1,9 milliótól 6,5 millióig tarthat a gép ára.