Feri nevű olvasónk küldte nekünk a hírt

Debrecenben is lesz Apple Campus! 

tárggyal. És valóban, a 2019-ben megépülő debreceni nemzetközi iskolára kiírt tervpályázat nyertese, a Bord Építész Stúdió olyan tervet rakott le az asztalra, ami a nyugati parton is megállná helyét. Sőt, feltűnést keltene.

nb-3.jpg

nb-1.jpg

nb-2.jpg

Az iskola maga nem lesz teljesen körgyűrű alaprajzú ugyan, de a tereprendezéssel, és a Nagyerdőből kihasított sétányok megépítésével mégis azt a hatást kelti. Az épületben rengeteg üvegfelület, nagyvonalú, modern terek és persze a természet közelségének hangsúlyozása. Csakúgy, mint az Apple Parkban.

Megkerestem Bordás Pétert, a vezető tervezőt, volt-e hatással a csapatra az Apple most megvalósuló új központja. Kiderült, hogy

nem:(

a kör alaprajz a nemzetközi iskolák általános szimbóluma, a terveken látható trendek - és a kör forma is - a világ építész trendjeivel maximálisan összhangban van.

Az állam is támogatja majd a főleg Debrecenben dolgozó külföldi menedzserek gyerekeinek színvonalas oktatást adni tudó, nemzetközi iskolát. Sok ilyet még, mindenhová, nagyon nagy szükségünk van erre a nyitott légkörre, még akkor is, ha mi már nem járhatunk oda.