Az Apple a WWDC-n hivatalosan is elismerte, hogy fejest ugrott az AR, a kiterjesztett valóság világába. Nagyon egyszerű toolt mutatott be, valamint a Metallal megtámogatott, remekül működő ökoszisztémát.

Az IKEA rá is ugrott a dologra, és bejelentették, hogy a világ legnagyobb AR platformjára máris fejlesztik az új AR appjukat. A programmal a saját othonunkban nézhetjük meg a bútorokat, méretarányosan beállítva a megfelelő helyekre, és egy kattintással meg is vásárolhatjuk azokat. A vásárlás az első verzióban még nem feltétlenül működik majd - tette hozzá az IKEA egyik vezetője.

500-600 termék lesz az online AR shopban, az új termékek pedig legelőször itt jelennek meg. Azért az áruházakat is megtartják, egyrészt mert olcsó hotdogra és húsgolyóra mindig lesz igény, másrészt most nyitottak Soroksáron egy hatalmas áruházat, és ha máris bezárnák azt, sokak szerint hazavágná a teljes céget.

2013-ban egyébként már bemutattak egy AR appot, és ez a húzás bútorokat árusító cégtől már akkor sem volt példa nélküli. Négy év telt el, nagyon fasza dolgot kell letenniük az asztalra ehhez képest:

 

Őszre ígérik az első verziót.