A Spotify csütörtökön jelentette be, hogy átléptek egy újabb álomhatárt és immáron büszkén mondhatják el, hogy világszerte 140 millióan használják a szolgáltatásukat. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy év alatt 40 százalékot nőttek, tavaly júniusban ugyanis arról szóltak a hírek, hogy elérték a bűvös 100 milliót. Ezzel továbbra is messze a Spotify minősül a legnépszerűbb zene-streaming szolgáltatónak a világon.

A két évvel ezelőtt indult Apple Music ezzel szemben mindössze 27 milliós tábort tud felmutatni, igaz, ezen felhasználók közül mindenki fizet a szolgáltatásért, ugyanis a 3 hónapos próba időszakot leszámítva a tartalmakhoz nem lehet ingyenesen hozzáférni. Bár a Spotify-nál nem árulták el, hogy a 140 milliós táborból hányan vannak azok, akik előfizetők is egyben, szinte biztosra vehető, hogy a számuk több mint 50 millióra tehető, márciusban ugyanis már átlépték ezt a határt.

spotify-140-million.jpg

A Spotify ingyenesen is elérhető, igaz, egyre jelentősebb korlátozásokkal, így a valamelyest csökkentett hangminőség, illetve időszakos reklámblokkok, valamint hirdetések mellett immáron azzal is számolni kell, hogy vannak olyan exkluzív tartalmak, melyek kizárólag előfizetők számára érhetők el. A cég nemrégiben külön csomagot hozott létre azon felhasználóknak, akik igénylik a veszteségmentes zenehallgatást és ezért hajlandók plusz pénzt is fizetni.

Tavaly a vállalat alelnöke, Jonathan Forster a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy

"Remek, hogy az Apple is beszállt a játékba. Egyértelműen felhívják a figyelmet a zene streamingre, mint szolgáltatásra. Elvégre is, nehéz egy iparágat egyedül felépíteni."

Azt is hozzátette, hogy az Apple Music indulása óta a Spotify sokkal nagyobb ütemben növekszik, mint korábban. A tavalyi évben 3.3 milliárd dolláros árbevételre tettek szert, amely 50 százalékos plusz a korábbi időszakhoz képest. A következő két évben várhatóan 2 milliárd dollárt fognak kifizetni a kiadóknak a jogdíjakért és nagyon úgy néz ki, hogy az Apple lassan lépéskényszerbe kerül, ha a trend nem változik.