Az Apple a múltheti fejlesztői konferencián többek között az Apple Watch-ra éprkező watchOS 4 újdonságairól is beszélt. Az egyik legnagyobb változás a Workout alkalmazásban várható, melyben saját elért eredményeinket az eddigiektől eltérő módon fogja jutalmazni a rendszer - hiszen nem minden ember egyforma, viszont ugyanúgy szükségük van motivációra és elismerésre a mindennapok során.

Szintén új és menő dolog lesz, hogy most már mindenféle segédeszközzel kommunikálhat az óránk, de az sem elhanyagolható, hogy a rendszer figyelni fogja a napi rutinunkat és ennek megfelelően fog minket emlékeztetni különböző dolgokra (például, hogy mikor érdemes egy kicsit pihennünk).

happy-birthday-watchos-4.jpg

A watchOS 4 ugyanakkor tartogat egy olyan újdonságot - vagy inkább meglepetést - amellyel azok is találkozni fognak, akik adott esetben csak arra használják az Apple Watch-ot, hogy az értesítéseket csekkolják. Ez pedig nem más, mint a születésnapi köszöntés, hiszen szülinapja mindenkinek van.

Ezentúl egy nagy színes lufi kupac vár ránk az értesítések között, melyre, ha rányomunk, akkor azok alulról felfelé fel is szállnak, a mellékelt videó alapján egész élethűen:

A watchOS 4 jelenleg béta fázisban van és fejlesztők számára már elérhető, a végleges verzió jó eséllyel ősz elején várható.