Annyi találgatás, spekuláció és kiszivárogtatott információ után úgy néz ki, hogy az Apple valóban lehagyja a fizikai Home gombot (Touch ID-t) az év végén érkező új iPhone-ról. A tegnap óta az interneten keringő fotók egy szinte keret nélküli előlapi kijelzőről, valamint egy 90 fokban elforgatott kétlencsés hátlapi kameráról árulkodnak.

iphone1.jpg

A fotóról az is kiderül továbbá, hogy ha törik, ha szakad, végül csak meg fogják oldani a kijelzőbe integrált Touch ID-t, ugyanis a hátlapon semmilyen erre utaló jelet nem találunk (kivéve, ha az Apple logó lesz a Touch ID is egyben, ami több mint tökös lenne a srácoktól), az előlapot pedig beteríti a (vélhetően 5.8"-os) képernyő.

iphone2.jpg

A második fotón az "iPhone 8" mellett az iPhone 7s, illetve 7s Plus látható, melyek nem csak hardverben térnek majd el a most kapható iPhone 7-esektől, hanem abban is, hogy az iPhone 8-cal egyetemben ugyanúgy üvegből készült hátlappal rendelkeznek majd és támogatni fogják a vezetéknélküli töltést.

A fotók a hírek szerint egy tokokat gyártó cégtől származnak, amely egy kínai, kijelzőkkel foglalkozó beszállítótól kapta őket. Akárhogy is legyen, érdemes a képeket fenntartással kezelni, ugyanakkor meg kell hagyni, nagyon is el tudjuk képzelni, hogy ezek már tényleg hivatalos alkatrészek, melyeket a külső gyártóknak szoktak elküldeni azért, hogy a termék rajtjára készen lehessenek a megfelelő cuccokkal (kijelző fóliával, tokokkal, stb.). Már csak pár hónap és kiderül, hogy amit most látunk, az mese habbal vagy tényleg a következő nagy durranás az Apple-től.