Egy hete jelentette be az Apple a WWDC-n a kicsikét és már elérhetővé is váltak az első tesztek. A 10,5 colos modell a 9,7-est váltotta, de úgy, hogy a nagyobb kijelző ellenére sem lett nagyobb a készülék, hiszen 40 százalékkal keskenyebb lett a keret, miközben 120 hertzes technológiát meg 12 megapixeles, optikai stabilizátoros kamerát is kapott a cucc.

A TechCrunch szerint a készülék akkor lesz igazán menő, amikor megjelenik rá az iOS 11-es, azzal tudja majd a képességeit kihasználni, de azzal nagyon ütős lesz. Persze a hardver az OS-től függetlenül is jól sikerült, annyira, hogy a szerző szerint a 10,5 colos a tökéletes méret, nincs is mellette szükség a 12,9-esre.

engadget-ipad-pro-review.jpg

A lap odáig megy, hogy ez a tablet ezzel az iOS-sel tűnik először a hagyományos számítógépek alternatívaszerűségének az iPad univerzumban.

Az Ars Technika a kijelzőtől volt teljesen elájulva, tök jók rajta az animációk, de olvasni is remek rajta, sőt, “ez a legjobb panel, amit az Apple szállít”, plusz a többmagos teljesítményt is dicsérték, ami 80 százalékkal nőtt.

Lényeg, hogy mindenki nagyon szereti.