Na nem arról beszélek, hogy az Apple TV-n is elérhető lesz a jövőben az Amazon Video app, így megint egy rakat film kerül elénk, amihez nincs magyar felirat vagy szinkron, és amiért lehet még egy havidíjat fizetni. Ha akarunk.

Én most a HEVC támogatásról beszélek.

A HEVC egy külső fejlesztésű videótömörítő rendszer, ami sokkal alacsonyabb bitrátával képes nagy felbontású videókat továbbítani. Aki kifizeti a szabvány licencét, 40-50 százalékos adattovábbítási spórolást érhet el - írja a Forbes. Akik ki is találták, hogy mi következik ebből.

apple-tv-hero-select-201510.jpeg

Mivel az Apple TV jelenlegi formájában egész jól elboldogul a HD tartalmakkal, nem nagyon van szüksége a megalkotójának arra, hogy jó sok lóvét kiadjon egy kevés gyakorlati hasznot hozó megoldásért. És persze a HEVC tömörítés része lesz az iOS-nek és a macOS-nek is, mégis az Apple TV felé mutat minden szál, hiszen igazán ez az eszköz képes nagyon profitálni belőle. 

Mégpedig akkor, amikor 4K-s tartalmakat szeretne fogadni, hiszen akkor négyszer annyi pixelt kell ugyanannyi idő alatt megjeleníteni, mint 1080p esetében.

A jelenlegi Apple TV nem képes egy 4K-s tévének ennyi információt átadni, a HDMI csatlakozója sem képes erre. De az őszi új bemutatón valószínű, hogy villantani fogják már az új hardvert is, legalábbis ha nem akarják tovább húzni az időt a 4K támogatással.

Amilyen mókamesterek, kitelik tőlük.