A Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának 1. elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Dzsongun elvtárs kiadta a parancsot, hogy legyen észak-koreai iPad és lett is észak-koreai iPad.

21497-24628-qdbfn2kqqlpzfwdvo4bx-l.jpg

A kommunista ország Ryonghung nevű techcége kihozta saját változatát. Az izomgépet egy négymagos, 1.2 GHz-es processzor, 1 gigabyte RAM hajtja - ehhez 8 GB tárhely, billentyűzet és HDMI kompatibilitás társul. A szűkszavú sajtóközlemény alapján elvileg 40 alkalmazás (köztük betegségeket diagnosztizáló és azokra gyógymódot ajánló app) lesz a táblagépre telepítve, amik jelentős részét SD kártyáról olvashatja be az eszköz és jó eséllyel hálózati képességeit is maximum csak Észak-Korea zárt intranetén tudja majd kamatoztatni.

A Ryonghung tudván, hogy valószínűtlen, hogy az Apple perre viszi a dolgot, az cég védjegyének számító iPad márkanevet felhasználva próbál eladni egy a helyi piacon már 2013 óta kapható Androidos táblagépre kísértetiesen hasonlító hardvert. 

Az észak-koreai tablet biztosan jól megy majd a Vörös Csillag 3.0 oprendszerhez, ami az OS X dizájnjához hasonló kialakításával próbálja meg belopni magát a kommunista ország lakóinak szívébe.