A Stanford egyetem végzett egy átfogó felmérést: arra voltak kíváncsiak, melyik piacon található okosóra/aktivitásérő adja a legpontosabb képet az állapotunkról. Ahhoz képest, amit komoly, klinikai gépek mutatnak, megvizsgálták, mit mond az Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn és a Samsung Gear S2.

A szívverés kimutatásában az Apple Watch lett a legjobb. A medián hibaarány 2% volt, a legrosszabb a Samsung Gear S2, 6,8%-os hibával.

apple_watch_nikelab_3_rectangle_1600_copy.jpg

A legmeglepőbb azonban a kalóriaégetés megsaccolása volt: mondhatjuk, hogy nincs eszköz a piacon, ami erről közel pontos képet adna. A legpontosabb Fitbit Surge is 27%-os hibával dolgozik, de volt amelyik 93% eltérést produkált átlagosan (PulseOn), az Apple Watch 40% körül teljesített, konzisztensen. Tényleg konzisztens volt: a különféle gyakorlatok alatt az Apple órája produkálta a hibák “irányának” legkisebb szórását, így valószínű nekik lesz a legkönnyebb javítani az eltérést (itt lehet megnézni a diagramot).

A végkövetkeztetés ezzel kapcsolatban: egyáltalán nem égetsz annyi kalóriát, mint amennyit gondolsz - állította a felmérést publikál Anna Scherbina. Szóval egyelőre ne ez alapján állítsuk be a diétánkat, vagy ha mégis, számoljunk kevesebb kalóriát, mint amit az eszköz mutat.