Aki a következő generációra vár, az könnyen pofára eshet. Eheti top pletykabeszállítónk, a BGR most arról ír, hogy a 7,9 hüvelykes iPad utódlás nélküli kivezetését tervezi az Apple, bár nem tudni mikor és azt sem, hogy a mini 4-et vajon még meddig tervezi forgalomban tartani a cég.

c7dbed8u8aadosr.jpg

Most, a 10,5-es iPad Pro bemutatásáról szóló pletykák árnyékában nem nehéz elképzelni a legkisebb Apple tablet elkaszálását, tekintve hogy ha megmaradna és a WWDC-n bemutatják az új modellt azzal négyre emelkedne a kijelzőméretek száma. Így viszont maradna az iPad Pro 12.9, 10.5 és 9.7-es méretekben, illetve az olcsónak szánt sima iPad, ez utóbbi méretben.

Az eredeti mini immáron öt éves és már az első iPhone Plus megjelenése óta pedzegetik az elemzők, hogy a phablet egészen biztosan kannibalizálja a kistesó eladásait. Mivel azonban az Apple negyedéves jelentéseiben nem bontja le az eladásokat típusokra, nem tudjuk, hogy valójában mi is a helyzet. Alig két hónapja pedig a mini 2 is eltűnt az Apple Store kínálatából a mini 4 32 GB-os verziójával együtt.

A japán Mac Otakara nem régiben még ennek némileg ellentmondva márciusra egy új 7,9-es, Smart Connectorral rendelkező iPad Pro modell bevezetését pletykálta, ám már május közepén járunk és eddig semmi.