A vállalat főanalitikusa, Ming-Chi Kuo kiadta legújabb elemzését, amiben azt körvonalazza, mire is számít a jövő havi fejlesztői konferencián. Az ilyenkor szokásos újabb iOS, macOS, watchOS és tvOS verziókon felül igazi hardveresőt vízionál a ritkán tévedő szakember.

Az egyik ilyen nagy durranás szerinte a régóta pletykált 10,5 hüvelykes iPad Pro bemutatása lehet, aminek bejelentési esélyeit hetven százalék felé saccolja

- mindezt arra alapozza, hogy a gyártás felfutási fázisát az elemzők és ő is a jelenlegi negyedév végére jósolják. Elvileg úgy fog kinézni, mint a jelenlegi 9,7 hüvelykes modell, a nagyobb kijelző mellé pedig így értelemszerűen vékonyabb peremek dukálnak.

Ha már esélyeket latolgatunk, szerinte az Apple körüli pletykaszféra által szintén jó ideje kapirgált Siri okoshangszóró is 50 százaléknál nagyobb eséllyel mutatkozhat be a WWDC-n. A bejelentés itt egyébként nem azonnali forgalomba kerülést jelent, a fejlesztőknek némi spétet adva elvileg év végén válik megvehetővé, valószínűleg időben a karácsonyi szezonhoz.

A múlt heti érintőkijelzős pletykákra is ráerősít, szerinte is ilyen lesz majd a készülék, ami mondjuk nem nagy megfejtés, tekintve hogy nem is olyan régen maga Phil Schiller is azt pedzegette, hogy egy ilyen kategóriájú hardver vajmi keveset ér touchscreen nélkül.

A WWDC egyébként ottani idő szerint reggel 10-kor kezdődik majd június ötödikén hétfőn és ha lesz valami érdekes (és biztos lesz), arról azonnal be fogunk számolni nektek.