Új oldal jelent meg az Apple hivatalos honlapján, amely azt mutatja be részleteiben, milyen úton érték el, hogy mára két millió ember köszönheti állását - nagyrészt indirekt módon - a cégnek az Egyesült Államokon belül.

A beszámoló alapján 80 ezer alkalmazott dolgozik a cégnél, mely négyszerese annak, amennyien az első iPhone bejelentésénél dolgoztak a cégnél. Az iMac 1998-as piacra dobásánál mindössze alig ötezer Apple munkavállaló volt az USA-ban.

screen-shot-1-1-800x409.jpg

Tavaly 50 milliárd dollárt hagyott 9 ezer különböző beszállító, illetve gyártó zsebében, mellyel közvetetten 90 ezer munkahelyet teremtett az érintett vállaltoknál. Ezzel együtt immáron 450 ezernél járnak, melynél csak az App Store-ban lévő alkalmazások mögött álló fejlesztő cégek, illetve csapatok a megdöbbentőbbek.

Az alkalmazásboltok (App Store, Mac App Store) megjelenése az elmúlt közel egy évtizedben több, mint másfél millió embernek adott munkát. Csak a tavalyi évben 130 ezer új alkalmazott lépett be ebbe a körbe akár fejlesztőként, akár dizájnerként, akár olyan munkatársként, aki bármilyen módon érintett volt az alkalmazás elkészítéséért, illetve sikerre viteléért.

jobs.png

29 olyan város van az Egyesült Államokon belül, ahol több, mint 250 főt foglalkoztató Apple létesítmény van, illetve 44 államban található legalább egy Apple Store. Az új weboldalon egyébként nem csak részletekre lebontva láthatunk látványos statisztikákat, de azt is megtudhatjuk, hogy bizonyos népszerű alkalmazások mely államokból indultak hódító útjukra.