Lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben lehetőség nyílik rá, hogy bárki együtt ebédelhessen Tim Cookkal. A Charitybuzzal immáron ötödik éve együttműködő vezető szokás szerint egy licit keretében hirdette meg az eseményt, melynek teljes bevételét jótékony célra fordítja a cég.

Az árverés győztese nagyjából egy órát tölthet el Cookkal és egy általa választott plusz főt is magával vihet a találkozóra. Ebben semmi újdonság nincs, hiszen a korábbi években is így működött a dolog, viszont idén van egy csavar a történetben. A helyszín ugyanis a szinte folyamatosan befejezés alatt álló Apple Park lesz. Az ebédet a cég állja, viszont az utazás és szállás költségei a vendégekre hárulnak, bár ez elhanyagolható kiadás, ha vetünk egy pillantást a licit állására.

screen_shot_2017-05-03_at_21_49_02.png

Jelen sorok írásakor már 95 ezer dollárnál járt az árverés, úgyhogy az esemény valószínűsített pénzbeli értékét - a 100 ezer dollárt - valószínűleg már ezen a napon túl fogják licitálni. Erre minden esély meg is van, hiszen a korábbi években rendre 610, 330, 200, illetve 515 ezer dollár volt a győztes ajánlat.

Az aukcióból származó bevétel teljes egészében a Robert F. Kennedy Központnak megy, amely a nagyvállalatok társadalmi szerepvállalásának előmozdításával, a társadalmon belül igazságosság oktatásával, illetve különböző emberjogi szervezetek vezetőivel való együttműködéssel igyekszik békésebb hellyé tenni a világot. Tavaly óta egyébként Tim Cook már nem csupán lelkes támogatója a központ munkájának, hanem egyúttal elnökségi tagja is.

Aki úgy érzi, hogy van némi feleslegessé vált pénze és szívesen áldozna belőle élete legdrágább ebédjére, az ezen az oldalon tud licitálni.