Az Apple tegnapi pénzügyi jelentésében volt egy látszólag elhanyagolható kategória - legalábbis, ha a Mac-hez, a szolgáltatásokhoz vagy mondjuk az iPhone-okhoz hasonlítjuk. Ez nem más, mint az Other (Egyéb) szekció, melybe nevével ellentétben meglepően hasonló kütyük tartoznak.

airpods-2-800x436.jpg

Az Apple TV mellett ide tartozik az Apple Watch, az összes Beats füles és hangszóró, az iPod és mind az Apple, mind a külsős gyártók által készített kiegészítő. Nos, ez a csoport az előző év hasonló negyedévéhez képest 31%-ot erősödött, ami árbevételben 2,87 millió dollárt jelent szemben a korábbi 2,19-cel szemben. Bár a növekedés látványos, Tim Cook nyilatkozata önmagában igencsak meglepő. Azt mondta ugyanis, hogy

"Ha fogjuk az Apple Watch-ot és az AirPods, illetve Beats füleseket és megnézzük az ezekből származó árbevételt az utolsó négy negyedévben, azt látjuk, hogy ezek a viselhető eszközök gyakorlatilag önmagukban egy Fortune 500-as cég eredményeit hozták."

Az Apple Watch eladásokat egyébként az ősszel bemutatott Series 2 nyomta meg, míg Cook szerint mind az AirPods, mind a Beats termékek iránt nagy a kereslet, előbbiből állítólag néha itt-ott átmeneti hiány is ki szokott alakulni.

21176-23865-applewatch-impossiblyattractivemodel-l.jpg

Ami a tágabb értelemben vett viselhető eszközöket illeti, Cook egyértelműen kijelentette, hogy "sok minden van a csőben", illetve, hogy nagyon hisznek az Apple Watch-ban, így könnyen lehet, hogy nem csak az lesz az egyetlen meglepetés az év végén, hogy az új generáció már iPhone nélkül is működni fog.