Az elmúlt pár hónapban több, korábban dedikált Watch appot kínáló nagy cég hagyta magára a platformot, suttyomban megszüntetve az okosóra támogatását. Legalábbis nagyon így tűnik.

ebay-apple-watch-app-640x356.jpg

Az Amazon és az eBay korábban támogatta a Watch-ot saját iOS appjában, de április végével érkező frissítésekben már egyik cég alkalmazása sem kínál Apple Watch appot. Bár a csuklónkról vásárolgatás alapvetően fölösleges flancolásnak tűnik, de az online árveréseken vásárolgatók örömmel vették, hogy tudják követni a liciteket az éppen megvenni kívánt termékekre. 

Ami még aggasztóbb, hogy a legfrissebb Google Maps update-tel ennek segédappja is eltűnt a karóráról, ami viszont már egészen sokakat érint - az óránkkal navigálás létjogosultságát és hasznosságát azt hiszem senki nem kérdőjelezi meg. Persze, ott az Apple Maps is, de az indulás környéki botrányok által megtépázott hírű platformot a mai napig nagyon sokan nem tartják olyan jónak, mint a konkurenciáénál (részben joggal).

Érdekes, hogy a frissítéssel kiadott release note-ok semmilyen említést nem tesznek a funkció eltűnéséről vagy arról, hogy visszatér-e az órára a Google navigációs- és térképszolgáltatása. Az AppleInsider megjegyzi: az, hogy ezeket ennyire a radar alatt ki lehetett venni, csendben, felhördülés nélkül azt jelzi, hogy ezek mégsem annyira széles körben használt alkalmazások - bár a Maps esetében ebben én azért kételkednék.

Az eBay, az Amazon vagy a Google egyelőre még nem kommentálta a híreket.