Na nem ÚÚÚGY, szóval nem a marsi személyszállítás terén, legalábbis reméljük. Sokkal logikusabb területen fognak versengeni egymással a cégek a legfrissebb pletykák szerint:

állítólag az Apple is műholdas internetszolgáltatás kialakításán dolgozik.

A cég felvett nemrég néhány űrhajó- és szatellit-szakértőt, akik korábban a Google-nél dolgoztak. Ekkor indultak meg a pletykák.

Steve Jobsnak volt egy álma: saját mobilhálózatot üzemeltetett volna az iPhone számára. Saját hálózatban gondolkoztak, saját frekvencián, de az ötletből nem lett semmi. Iszonyú pénz megépíteni egy saját netvörköt, másokét bérelni pedig nem lett volna annyira kifizetődő, mint az első néhány iPhone-nal, meg az exkluzivitással megfejni őket.

Ha az Apple - akinek azóta már nagyon is megvan a tőkéje hozzá -, újra leporolja ezt az ötletet, akkor már nagyobban gondolkozik. Ahogy a Space X, úgy ők is úgy láthatják: itt az ideje, hogy az évtizedek óta velünk lévő, de jelenleg nagyon drága szatellites adat- vagy hangkapcsolatok meghonosodhatnak a mainstreamben is. És a high-end megoldások mainstreambe emelésének az Apple a feltalálója.

maxresdefault_15.jpg

 

Ezzel a húzással a telefont olyan területeken is el lehetne adni, ahol egyébként a lefedettséggel gondok akadnak, a telefon nemcsak dizájnban vagy a privacy miatt tűnne ki a társak közül, de az egyedüli megoldás lenne az internet gyors elérésére a világ egyes részein.

Mondjuk addigra ez sem lesz feltétlenül igaz, mivel a Space X is hasonlón dolgozik. Ők 2019-ben indulnának a hálózattal, 2025-re pedig 40 millió előfizetőt szeretnének a műholdas internet-szolgáltatásuknak.

Tim Cooknak most már komolyan el kellene gondolkozni azon, hogy megadja Elon Musk email-címét Magomednek. Igazán bocsánatot kérhetne, hogy mindenhol előbb van ott, ahol az Apple később szeretne lenni.

A statárium, az a lényeg.