A legnagyobb riválistól, mint beszállítótól való függetlenedés az Apple évek óta húzódó Lenin-tangója (gyk. egy lépés előre, két lépés hátra). Akárhányszor sikerül valamilyen komponens gyártását kivonni a koreaiak alól, egy újítás vagy a beszállítói versenytársak minőségi hátránya miatt újra kénytelenek visszakanyarodni.

A Samsung nyomasztó 90-95 százalékos részesedése az OLED-technológiájú kijelzők gyártásának terén már közhelyszámba megy. Bár a többi gyártó is vadul készülődik az ilyen panelek gyártására, ez a fölény még egy jó ideig kihívatlan marad.

A Korea Herald cikke ráadásul most azt írja, hogy nem csak panelbeszállítóként vesz majd részt az iPhone 8 gyártásában, de nagyobb OLED-es tapasztalatával elvileg a beszállítólánc menedzsmentjében is aktív- és kulcsszerepet kaphat majd, legalábbis a kapcsolódó alkatrészek, komponensek beszerzése illetve a kontraktorokkal (LG Innotek, STEMCO, System LSI, Interflex, BH és a Samsung Electro-Mechanics) történő kapcsolattartás terén biztosan.

A Samsung dominanciája mindenképpen azt jelenti tehát, hogy az egyedüli vagy elsődleges beszállító lesz legalább az iPhone 8 esetében. Arról korábban már talán írtunk is, hogy 70 millió darab OLED panelt rendeltek be a következő generációhoz, egy összesen 2,6 milliárd dolláros szerződés keretein belül.

Az Apple igénye elég nagy egyébként, a világ teljes OLED gyártókapacitásának 14 százalékát fogja le csak idén. Jövőre ez a többi modell OLED-re upgrade-elésével ez még magasabbra fog majd rúgni. Persze a többi gyártó sem rest ráugrani a jó lehetőségre, pörgeti fel a termelést a Sharp, az LG, a Japan Display és a BOE is.