Egy dolog tűnik most nagyon biztosnak, mégpedig az, hogy az Apple a WWDC-n bemutatja négy oprendszerének új verzióját: az iOS 11-et, a macOS 10.13-at, a watchOS4-et és a posztunk szempontjából lényeges tvOS 11-et is.

Arról azonban, hogy ez utóbbiban milyen technikai újítások lesznek, idáig egy kumma szó nem sok, annyit se hallottunk. Most az izraeli The Verifier "biztos forrásból származó" információk alapján úgy tudja, hogy az Apple TV szoftverének legújabb iterációja két komoly változást is hozhat:

egyrészről a többjúzeres mód támogatása, másrészről kép a képben mód jöhet majd be újdonságként a 11-es verziószámmal.

A The Verifier nagyon kedvesen még fasza kis mockup képeket is rittyentett, hogy cikkét illusztrálja:

multiprofile.png

Ez itt a többjúzeres módot mutatja be, nem túl kreatívan a Netflix és hasonló szolgáltatások userváltó felületét koppintva. A hírek szerint elvileg olyan könnyű lesz kapcsolgatni a külön felhasználók külön Apple ID-s tartalmait variálható főoldalon bemutató profilok között, mintha csatornák között kapcsolgatnánk. Persze az Apple-t ismerve nyilván lesz valami védelem, ha esetleg nem akarjuk az összes tartalmunkat megosztani a családtagjainkkal vagy velünk egy háztartásban élőkkel.

pic-in-pic2.png

 Aztán itt az iOS 9 hasonló funkciójára hajazó kép a képben mód is. Ennek segítségével, ha például Netflix és csill közben eszünkbe jut, hogy itt az ideje megnézni az időjárást (mivel lassan elfogynak kedvenc sorozatunk részei, és ki kell mennünk a szabadba például), a kettőt mostantól majd szimultán is csinálhatjuk. Ha másik videót indítunk el azonban a nagy képernyőn, a kicsi ugyanúgy bezáródik, ahogy az iOS 9 esetében.

A The Verifier az eddigiek alapján az új Digitimesnak tűnik: bár egyre többet kerülnek elő az Apple körüli pletykamalomban, nagyrészt vagy mellélőttek, vagy olyan dolgokat állítottak eddig, amik igazságtartalmát csak hosszútávon fogjuk tudni ellenőrizni. Meglátjuk.