Nincs Apple-termék valamilyen …-gate nélkül, ezt jó, ha megszokjuk. Ez nem jelenti azt, hogy minden új Apple-termék hibás, csak azt, hogy előfordulnak hibás szériák, amikre

sajnos az Apple sokszor elsőre nem a legmegfelelőbben reagál.

Ezért is lesz belőle “gate”, vagyis ügy, és nem valami megoldott problémát jelző sajtóközlemény.

Most például gyűlik azon Apple-vásárlók száma, akik fórumokon panaszkodnak, hogy a 15 colos Macook Prójuk olyan hangot ad ki időnként, mintha egy műanyag flakont nyomnánk lassan össze. Pattog, mint a popcorn.

popcorn.png

A jelenségre intenzív erőforrás-használat mellett kerül sor, így erős a gyanú, hogy a hő hatására történik valami a házban. Többen azt is tudni vélik, hogy a zsanér adja ki a hangot, annak a közelében lehet valami olyan alkatrész, ami mozog a ragasztás ellenére. Vagy maga a ragasztás veszít a szilárdságából, és amiatt indul be egy belső mozgolódás.

Az egyik panaszos elvitte a Genius Barba, az Apple legprofibb szakembereit felvonultató Apple Store részlegbe a gépét, hogy mondják meg, mi ez. Arra jutottak a géniuszok, hogy egy picit be van horpadva a MacBook Pro alja, és belül egy apró repedés érhet hozzá a ventilátorhoz. A garancia nem fedezi, mivel külsérelmi nyom látszik a laptopon.

Persze az esetek számossága azt mutatja, hogy nem feltétlenül ugyanaz a horpadás állt elő mindenkinél, nem is látnak horpadást mások. Ha mégis bebizonyosodik, akkor ez egy horpadás-gate lesz. Addig marad az általam szabadalmazott popcorn-gate elnevezés.