Még a megszületése előtt az Apple Watch úgy élt az Apple vezetőinek fejében - Steve Jobséban is -, hogy több szenzorral valós időben ad képet a testünkről. Megmutatja a nap bármely pontján a pulzusunkat, a véroxigén- és a vércukor-szintünket. Az Apple Watch végül csak részben tudta teljesíteni az álmot.

applewatch-sensors.jpg

De Az Apple nem adta fel a mostani pletykák szerint. Állítólag egy a cégtől különálló, titkos team dolgozik egy olyan megoldáson, ami az Apple Watch-ot alkalmassá tenné a folyamatos vércukorszint-ellenőrzésre, a csuklón átlőtt fénysugarak segítségével. Ilyen módszerrel pontos mérést végezni nagyon nehéz, a téma egyik szakértője, John L. Smith szerint az egyik legnagyobb kihívás, amivel a karrierje során találkozott.

Több száz millió, vagy akár milliárd dollár kell ahhoz, hogy valaki kifejlesszen egy ilyen módszert. Az Apple pedig, úgy tűnik, áldoz rá ennyit.

Ha sikerül, minden eddiginél hatékonyabban lehetne kezelni a cukorbetegséget, az óra alkalmas lenne a véroxigén legkisebb rezdülése esetén is beavatkozást javasolni. Az Apple Watch nemcsak a cukorbetegeknek lenne must have, hanem mindenkinek, aki tart a cukorbetegség kialakulásától, vagy mondjuk inzulinrezisztens, és szeretné folyamatosan nyomon követni, mi történik a vérében.

Az pedig nagyon-nagyon sok embert jelent.