A Laptop Mag rendszeresen értékeli a legjobb és legrosszabb laptopgyártókat. Pontokat adnak a dizájnra, az értékelésekre, a támogatásra, garanciára, innovációra, és az érték+választékra. Az Apple évek óta vezette a listát, az első helyről nézte magabiztosan a versenytársakat. Idén azonban ötödik lett.

Ötödik. Jobb laptopokat gyárt a lap szerint a Lenovo, az Asus, a Dell, a HP is. Az Apple a Acer szintjét üti meg szerintük.

mag.png

mag2.jpg

78 pontot kaptak a 100-ból. A pontokat leginkább az értékelések és a választék húzta le, a lap képviselője kiemelte még az áremelést, a csatlakozók hiányát és a TouchBar inputot a touchscreen helyett. De a legfontosabb mégis az lehet, amit itt a blogon is többször emlegettünk: a MacBook Pro esetében egyszerűen vért izzadsz, míg pro alkatrészeket pakolnak bele, a világ pénzét kifizetve ezért a máshol egyébként alapból rendelkezésre álló képességért.

Az Apple nyilván nem kommentálja majd a dolgot, persze ez manapság olscool hozzállás. Ki kellene adni egy közleményt, ami szerint a Laptop Mag felmérését a Lenovo vásárolta meg, és a lap egyik vezetője egyébként tavaly ittasan vezetett. Rá kellene mutatni a saját magunk által gyűjtött pozitív véleményekre, rákérdezve, hogy ez mégis hogyan lehet, és kinek van igaza: a vásárlóknak, vagy a liberális sajtónak. Néhány Apple-vezető egy-egy interjúban odaszúrná, hogy ez vihar a biliben, az ilyen listákat csak azért hozzák létre, hogy olvasókat, ezzel hirdetőket vonzanak, így minden támadás hátterében csak a saját profit megszerzése áll. Mert irigyek az ő profitjukra. 

Szerintem mindenki tudja folytatni. A kreatív energiák új pályái kimeríthetetlenek.

Ezért a méltóságteljes csendért lehet tisztelni manapság az embereket, cégeket, szervezeteket.