Cupertino mellett amúgy az Amazon és a Google is szemet vetett a japán gyártó eladósorba került divíziójára, írják az ottani gazdasági szaklapok. Rajtuk kívül is vannak még, összesen tízen szálltak be a licitversenybe, aminek tétje a NAND-piac ötödének birtoklása.

toshiba-nand.jpg

Korábban a Nikkei már lehozta,  hogy a Broadcom hatalmas összeget, 18 milliárd dollárt ajánlott fel a frissen leválasztott leányvállalatért, de állítólag versenyben van a jelenlegi piacvezető Western Digital, a Foxconn és a TSMC is.

A legtöbb cégnek jó oka van az ácsingózásra, míg az Apple és Samsung már amúgy is elsődleges felvásárlói a cég termékeinek, a Google és az Amazon saját chipgyártóktól való függőségét enyhítené saját szerverfarmjai kapcsán. A flash memória ára nem nagyon akar lefele menni és az Apple érdeklődése sem csappant meg az utóbbi időben.

A divízió megvásárlásával nem csak a saját memóriák megtervezése és gyártása válna lehetővé Cupertino számára, de egy lépéssel kettőt ütve a másik fő kliens, a Samsung lába alól is sikerülne kihúzni a szőnyeget. Az Apple által ajánlott összeg egyelőre ismeretlen.