Ma az Apple kiadott jó néhány frissítést. Lássuk, mit kaptunk.

iOS 10.3

Az új iOS-sel eljött a Find My AirPods funkció, ami pont az, aminek hangzik: az elveszett füleseinket találhatjuk meg vele. A Find My iPhone appban találjuk meg az új lehetőséget, itt térképen láthatjuk a legutóbbi ismert helyzetet, ami GPS nélküli eszköz esetében annyit tesz, hogy a legutóbbi Bluetooth kapcsolódásakor az iOS-eszköz helyzetét mutatja. Így azonban ha elhagyjuk, és 5-10 méterre megközelítjük, felbukkan a térképen.

screen_shot_2017-03-27_at_22_27_47.png

Hangot is lejátszhatunk a fülesen, egyre hangosabban próbál zajt kelteni, hogy megtaláljuk. Itt ki is kapcsolhatjuk egyik vagy másik fülest.

Az iOS 10.3-mal bemutatkozik az Apple File System (APFS), vagyis egy új fájlrendszer, amivel elvileg helyet lehet megspórolni, és persze egyéb haszna is van. Reméljük, mindenkinek zökkenőmentes lesz az átállás.

Frissült a CarPlay is, a Safariban megjelent a Reduced Motion beállítási lehetőség, a beállítások között egy új biztonsági részt is találunk.

macOS 10.12.4

A Night Shift bemutatkozik Macen is végre. Így aki késő este vagy éjszaka szeret még egy kicsit dolgozni - mint most én -, nem kell a telibe csűrt hideg fényt bámulni, lesz jó meleg altató sugár.

watchOS 3.2

Megjelent a Theater Mode, amit aktiválva nem kapcsol be a kijelző a kéz felemelése esetén, és az értesítéseket is kikapcsolja lenémítja az óra. Koncerten is simán lehet használni, nem kell theater feltétlen hozzá.

Valamint megjelent a SiriKit to Apple Watch, vagyis a kiválasztott fejlesztésekre hozzáférés adtak a Sirihez, ezentúl a watchOS appba is integrálhatják a csajt. Ez azt jelenti, hogy ha bizonyos területen tevékenykedik az appod, akkor a Sirinél érdeklődhetnek felőle és utasításokat adhatnak néki.

tvOS 10.2

Javítgatták, csiszolgatták.

Apple TV Remote iOS-re

Támogatja az iPadeket is. Már megéri iPad Prót venni: még soha nem volt ekkora bazi távirányítód, ilyen számítási teljesítménnyel.