A legeslegfontosabbakat tegnap már megírtuk, de maradt pár kisebb dolog, ami azért nem volt akkora horderejű, hogy a rendkívüli posztba bekerüljön, de nem szeretnénk átsiklani fölöttük - azaz íme a futottak még kategória.

Minket kevésbé érint, de a Swift Playgrounds alkalmazás mostantól az angol mellett öt további nyelven érhető el: egyszerűsített kínai, japán, francia, német és latin-amerikai spanyol. A tavalyi WWDC-n bemutatott alkalmazás remek tanulóeszköz lehet bármilyen gyereknek vagy felnőttnek, aki most ismerkedik a programozás világával.

A gyári kiegészítők szerelmesei sem maradtak kielégítetlenül, új színárnyalatokat adtak ki mind a bőr (alsó sor), mind a szilikon (felső sor) iPhone tokokhoz:

ujtokok.png

 A szilikontokok a sima iPhone 7-hez 35, a Plushoz 39, míg a bőrből készült tokok 45 illetve 49 dollárt kóstálnak.

Jöttek új Watch szíjak is, a Striped Woven Nylon, azaz csíkos szőtt nejlonszíjak formájában, de a Hermés kollekció is megújult és külön megvásárolható Nike Sport szíjakkal illetve az eddigi szíjak újabb árnyalataival is bővült a felhozatal. Az összes új kiegészítő már mától rendelhető, a választékot pedig még mindig itt tudjátok megnézni.

Aztán itt van még a Clips nevű videókészítő app is, aminek segítségével iOS készülékeinken mindenféle kreatív videók elkészítésére, összeállítására leszünk majd képesek könnyedén, majd azokat egyből meg is oszthatjuk iMessage-ben, vagy a közösségi oldalakon jól.

A Live Titles nevű funkció segítségével animált képszövegeket kreálhatunk majd, akár saját hangunk felhasználásával, vagy képregényes filtereket, szövegbuborékokat és hasonlókat tudunk majd mozgóképeinkre aggatni. Felvehetünk majd az alkalmazásból, de lesz lehetőség betallózni külső forrásból is.

Még tavaly nyáron felreppent egyébként, hogy az Apple egy videómegosztón dolgozik, amivel potenciálisan az Instagram és a Snapchat babérjaira próbálhatnak törni - úgy tűnik, a dolog közösségi hálós részét inkább ejtették, ami a Ping sorsát elnézve talán nem is baj. Áprilisban, az iOS 10.3-mal rajtol majd az új alkalmazás.