Páran kiszúrták, hogy az Apple frissítette rendszerstátusz oldalát - ennek tanúsága szerint kedden korán reggel lesz egy pár órás, tervezett leállás, ami akár a 128 gigás iPhone SE vagy más termékek érkezése már csak karnyújtásnyira van. Az online Apple Store elvileg keleti idő szerint hajnali 3 órától 8 óra 30 percig áll majd.

A régi rókák tudják, hogy az ilyen leállások előzik meg a terméklaunchokat is, ilyenkor kerülnek fel az új cuccok landing page-ei és az értékesítésükhöz szükséges dolgok a rendszerbe. Ez a múlt heti, meg nem nevezett új termékekről szóló pletykák tükrében elég valószínű forgatókönyv.

A legvalószínűbb termék, ami jöhet, a régóta regélt 128 gigabájtos iPhone SE, aminek eredeti verziója pont egy éve rajtolt. Komoly esélyes a (Product)RED iPhone 7, aminek híre pletykaszintén több komolyan oldalon is felmerült már. Mivel eseményt ezidáig nem jelentettek be, így annak valószínűsége, hogy valami nagy dobás megy ki keynote nélkül, igen csekély. Az új iPad-ekre tehát még egészen biztosan várnunk kell pár hetet.

Magyar idő szerint délután fél kettőkor kiderül miben sántikál Cupertino.