Az Apple a héten elindította az új Apple Music Ambassador marketing kampányát. Ez abból áll, hogy megkeresnek - vagy más módon kerülsz kapcsolatba velük -, és megkérdezik, akarsz-e ambassador, vagyis diáknagykövet lenni. 

apple-music-ambassador_copy.png

Ez főleg abból áll, hogy kitesznek a nevedben három Twitter üzenetet a csatornádra a nevedben, ezért cserébe pedig három hónapig ingyen használhatod az Apple Musicot. Az első tweet már ki is ment: az ambassadorok tudatták a világgal, hogy három hónapig ingyen használják a szolgáltatást. Ezenkívül más goal-ok is vannak: a legjobban teljesítő, vagyis a spéci affiliate linkkel a legtöbb új csatlakozó ügyfelet begyűjtők egyéb ajándékokat is kapnak, például belépést az iTunes Festivalra.

A kampányt a Social Chain nevű marketing vállalat viszi, akinek az Apple mellett sok más fontos ügyfele is van. Ők találják meg az ideális nagyköveteket, és ők is szervezik be őket.

A diákcsomag egyébként havi 4,99 dollár, vagyis a nagykövetek 4300 forintért engedik meg egy cégnek, hogy a saját nevükben üzengessenek a világnak. A dolog egyébként nem az Apple agyából szakadt ki, a Spotify állítólag már egy ideje ugyanezt a módszert alkalmazza, hogy a fiatalok körében terjedjen, olyan csatornákon, amit money can’t buy. Vagyis de, mégis can.

Egyelőre csak az Egyesült Királyság egyetemén bukkantak fel a nagykövetek, de egyáltalán nem kizárt, hogy a dolog hamarosan terjedni fog más országok tanulóira is.