A héten szárnyra keltek pletykák, miszerint az idén megjelenő SZUPERiPhone (iPhone 8 vagy iPhone X) USB-C-s csatlakozót kap majd. A történelemben először valósulhatna meg, hogy ugyanazzal a kábellel töltesz és cserélsz adatot, legyen szó Apple okostelefonról vagy laptopról.

De most úgy tűnik, ez mégsem idén valósul meg. A szinte mindig megbízható pletykákat szállító Ming-Chi Kuo ugyanis elmondta, hogy az idei iPhone-ok mindegyike Lightning csatlakozóval érkezik majd.

lightning-iphone-7.png

Annyi fontos különbséggel, hogy a Lightningot párosítják a Type-C Power Delivery technológiával, vagyis az USB-C-ből megismert gyors töltési képességet a telefonok is megkapják. 

Ha még emlékeztek: 2009 óta van napirenden, hogy az EU egységes töltési szabványt követel meg az itt forgalmazott telefonokra, és úgy tudom, épp 2017 volt a bevezetés határideje. Én személy szerint három éve semmit nem olvastam ebben a témában, és nem úgy tűnik, hogy az EU belső problémái mellett érvényesíteni tudna egy ilyen előírást. Még az is lehet, hogy minden hasonló, közös erőfeszítést beszüntetnek a tagállamok széthúzása miatt.

De ha ti tudtok frissebb hírt ezzel kapcsolatban, osszátok meg velünk is, hadd okuljunk.