Múlt hét végén jött a hír, hogy a Foxconn 7 milliárd dolláros beruházás keretében magasan automatizált kijelzőgyártó létesítmény építését fontolgatja az USA-ban, ami 30 és 50 ezer közötti munkahelyet teremtene az államokban, a frissen beiktatott elnök nagy örömére.

Bár a helyben gyártott elektronikai eszközök jellemzőek drágábbak a magasabb működési és munkaerőköltségek, illetve egyéb mellékes faktorok miatt, a kereslet ilyen szintű növekedése mellett akár még jobb opció is lehet, mint a komponensek Kínából történő behozatala - mondta Terry Gou, a Foxconn vezérigazgatója, aki azt is elmondta, hogy ennek ellenére odaát is bővítenék a kapacitást.

Ami viszont ennél is frissebb, hogy nem kis meglepetésre nem őket választotta legelső indiai gyártópartnerének az Apple, hanem a Wistront. Ők lehetnek a helyi kapacitás kiépítésének úttörői, ehhez azonban kelleni fog a helyi kormány jóváhagyása is. Ha ez megvan, a jövőben akár a Foxconn is csatlakozhat (és valószínűleg fog is) a szubkontinens területén üzemekkel rendelkező fő partnerek klubjához.

Az első komplexum a pletykák szerint Bangalore-ban létesülhet majd - hogy pontosan mi is készülne itt, arról egyelőre nincs infó. Az eredetileg az Acer gyártásért felelős leányvállalataként kezdő, később az anyacégtől különváló Wistron-nak nem ez az első rodeója, több termék kapcsán pletykálták, hogy beszálltak a termelésbe, de hivatalos megerősítés csak az iPhone 5c és az SE kapcsán érkezett.