Kompenzálta magát Tim Cook, miután az el nem ért teljesítménycél miatt 1,5 millió dollárral kevesebb bónuszt kapott 2016-ra. Oké, 8,7 millió dollárt (2,5 milliárd forintot) így is bezsebelt a tavalyi évre fizetésként, de az olyan szűköskének bizonyult. Érvágás volt a másfél millió hiány, na.

tim-cook-fbi.jpg

Úgyhogy Tim Cook gyorsan cselekedett, és a hiányzó összeg több mint kétszeresét, 3,6 millió dollárt szerezte meg egy aprócska részvényeladásból. 30 ezer részvényt adott el, darabját 120 dollárért. Azért írom, hogy aprócska, mert Cooknak van még mindig 1.009.809 részvénye, ami mai árfolyamon 121 millió dollárt ér, vagyis 35 milliárd forintot.

És most nem azért írom ezt, hogy mások zsebében turkáljak (de!), hanem próbálok rájönni, tényleg van-e értelme még a bónuszozásnak az Apple felsővezetői körében. Mert 430 millió forintnyi bónusz egy évre nagyon soknak tűnik, de valójában az összeg elenyészik ahhoz képest, hogy mekkora vagyonnal rendelkeznek a vezetők, a részvényopciókból. Ha a részvény ára leesne, mondjuk a felére, na, az fájna. Steve Jobs ezért vett fel egy dollárt fizetésként: inkább részvényeket birtokolt, így maximális érdeke volt azok árfolyamának feltornászása. 

Történelmi feltornászás volt, amit Tim Cook szépen folytatott. Egyébként.