Bob Burrough, egy korábban az Apple-nél dolgozó mérnök a CNBC-nek állította, hogy mára már sokkal kevesebb konfliktus van a cégen belül. És ez nem feltétlenül jó dolog.

2007-ben a szervezet olyan volt, mint a vadnyugat

- mondta Burrough. Felvették egy menedzser alá, de két évig olyan munkakörben dolgozott, aminek alig volt köze ahhoz a vezetőhöz. Azért, mert a cégnél akkor nem a szervezeti struktúra volt az  elsődleges, hanem a projektek. A tökéletes ellentéte volt a többi cégnél tapasztalható egzakt felelősségi körök kialakításához: a felmerülő problémákat meg kellett oldania, akárkinek, függetlenül attól, hogy hol dolgozik. A munka pedig nagyon értékes volt, hiszen az így végzett változtatások direktben megjelentek a késztermékben.

Ma az Apple már sokkal közelebb áll a Palmhoz, mondta a mérnök, aki mindkét cégnél dolgozott, mielőtt szabadúszó lett. Ott például, ha odamentél egy kollégához egy problémával, a standard válasz az volt, hogy "ez nem az én problémám".

tim-cook-290513_3_1.jpg

Tim Cook megduplázta az Apple éves bevételeit a regnálása alatt, de láthatóan nem tudta, és nem is akarta Steve Jobs kissé kaotikusnak tűnő, de az Apple-t a legtöbb hasonló munkahelynél kívánatosabb, kreatív üzemének megtartani. A Campus 2-be ezek szerint már egy hierarchikus, átlátható és unalmasabb cég költözik majd.