A pletykák pedig ezúttal a szokásos csatornákon kívülről, Robert Scroble AR/VR szakértő elemzéséből származnak: a hírek szerint hiperkönnyűnek szánt kütyü megalkotására összeállt szövetség híre a Zeiss egyik lepcses szájú dolgozójától ered.

A kooperáció eredményére ráadásul nem is kell rettentő sokat várni, Scroble értesülései alapján már jövőre bemutatásra kerülhet majd a termék, ami így a szakíró szerint azt is megmagyarázza, hogy az idei CES-en miért nem mutatott be se AR, se VR szemüveget a Zeiss annak ellenére sem, hogy a standját csak ebben utazó cégek állomásai vették körbe.

A német optikai cég sem újonc etéren, a jelenleg kapható VR One Plus nevű cuccuk egy különleges optikával szerelt headset, ami majdnem bármilyen okostelefont képes AR/VR eszközzé tenni - hasonlóan a Samsung és a Google ilyen megoldásaihoz.

Korábban ugye írtunk már arról, hogy Tim-nél porcosodik a gyík az ilyen technológiákra és Ming-Chi is egy önálló AR-VR szemüveget vizionál a cég kínálatába (bár szerinte erre még jópár évet kell várnunk) most úgy tűnik, tettek is követik a szóbeli ígéreteket. Hogy lesz valami, arról az utóbbi hónapok cégfelvásárlásai és felvett szakértői is tanúskodnak.