A héten már bemutattam nektek az Apple új fülesét, amit három nap használat után sokkal jobban szeretek, mint az első órában, de kábé csak úgy, ahogy Sharon Stone-t lehet szeretni az Elemi ösztönben: fantasztikus, amit ücsörgés közben művel, de tudod, hogy bármikor széthentek a jégcsákánnyal.

Az Airpodsnak is tisztában vagyok a hiányosságaival, a nehézkes irányítással, a közepes hangminőséggel, de a teljes vezetéknélküliség és a sok (de nem elég) ponton átgondolt koncepció azért szórakoztat. Az viszont, hogy elhagyod, folyton reális veszély, még ha edzés közben nem is esett ki a fülemből, viszont a mínusz tízben a sapkát akárhol levéve vagy megigazítva például folyton.

Erre a problémára találtak ki egy appot, ami érzékeli a füles jeleit és segít megtalálni lényegében a hideg-meleg módszer segítségével. Arra tehát nem jó, hogy a város másik felében elhagyott darabot megtaláld, de mondjuk a lakásban könnyen megtalálod a szobád, ahol keresned kell.

screen_shot_2017-01-07_at_7_35_30.png

Na és ezt a 4-5 csillagosra tartott appot tiltotta ki végül a boltból az Apple: a készítő nem szegett meg egyetlen előírást sem, egyszerűen csak nem tetszett a vállalatnak a koncepció. Nyilván az a feltételezés, hogy el lehet hagyni egy a testhez semmilyen módon nem rögzített apró kis mütyürt.

Ilyen az, amikor a valóságtorzító mező nem épít, hanem tévutakra visz.