almalé és kungfu Rólunk

Jóval strapabíróbb elődjénél az iPhone 7

Talán a leggyakrabban előkerülő kritika az Apple okostelefonjaival szemben az áruk után az, hogy nem elég strapabírók. A konkurenciához képest hitvány IP-védettség, törékeny, karcolódik, miegyéb - halljuk a másik táborból. Az előbbin ugye most jelentősen javítottak, olyannyira, hogy az iPhone most már veri is bizonyos dolgokban a Galaxy S7-et: a nagyobb mélységeket úgy tűnik lényegesen jobban bírja.

 

Az EverythingApplePro azonban nekizuttyant és egy dobálgatós teszttel is megvizsgálta, hogy mennyit bír a 7-es iPhone. Itt is meglepően jó eredmények születtek: három méterről kijelzővel lefele és az oldalára ejtve sem reped meg a kijelző. Ha esetleg valakinek aranyhalmemóriája lenne, a 6s kijelzőjének már sokszor e táv fele is bebaszta a temetőkaput. Pókháló, kaputt, csókolom.

Az irreálisan magasról lehajítás egyedüli komolyabb következménye talán a hátsó kameraszenzort védő zafír lencsében esett repedés volt, de a kamera ettől függetlenül működött. Nyilván érdemes az ilyen teszteket mindig fenntartásokkal kezelni, hiszen sokszor a vakszerencse is dönthet arról, hogy most éppen törik-e az alkatrész vagy sem. Az mindenesetre egyértelműen megállapítható, hogy bár nem sérthetetlen ez sem, de egészen biztosan a legstrapabíróbb iPhone, amit jelenleg megvehetsz újonnan.

Ha az ilyen videók végén gyakran megtalálható, garantált pusztulással járó részért jöttél, akkor csalódást kell okoznom. Illetve mégsem - itt a beszédes nevű Hydraulic Press Channel videója is:

 



Minden, amit az iPhone 7-ről ki lehet deríteni

Tegnap elindult a forgalmazás és ahelyett, hogy kis cikkek százaiban mondanánk el nektek az okosságokat, egy anyagba szedtem össze minden fontos információt az új mobilról.

Vágjunk bele:

- tényleg más a 7-es és a 7 Plus hardvere, előbbiben ugyanis 2, utóbbiban 3 gigabájt memória található. Az akkumulátor mindkét modellben tíz százalékkal nagyobb lett, mint az elődökben.

iphone-7-plus-teardown.jpg

- a 32 ezer vásárló megkérdezésével készített felmérés alapján most először népszerűbb a Plus modell, mint a hagyományos, a vásárlók tíz százaléka valamilyen androidos mobilról váltott, a legnépszerűbb szín a fekete, a leggyakrabban választott háttértár a 128 gigabájtos:

iphone-7-7-plus-split.jpg

iphone-7-colors-popularity.jpg

iphone-7-storage-split.jpg

- a készülékek egyébként egész jól ellenállnak a karcolásnak is, bár a Home gomb és a kameralencse a korábbiaktól eltérően már nem zafírból készül (bár az Apple szerint mégis zafír a lencse, hmmm...), így kevésbé bírja a behatásokat, a kijelző rövid ideig remekül ellenáll a tűznek és az egész mobil jól bírja a hajlítást, bár lehet, hogy egy ilyen behatás a vízállóság megszűnéséhez vezet:

 

- mert vízálló, pedig próbálkoztak szódával, forró kávéval és az óceánnal is, de az iPhone 7-es tök jól bírta a gyűrődést:

 

- a teljesítménytesztekből kiderült, hogy az iPhone 7 a legerősebb mobil a piacon, az egymagos teljesítménye majdnem kétszer akkora, mint a második helyezett Galaxy S7-esé, de többmagos teszt alatt is ráver majdnem tíz százalékot és ezzel már a MacBook Airek mezőnyében játszik a mobil, persze kizárólag a Geekbench alapján:

screen_shot_2016-09-17_at_06_52_25.png

 - a kamerájától meg el volt ájulva Austin Mann, a National Geographic fotósa, aki egy iPhone 7 Plusszal indult Ruandába és bár hangsúlyozta, hogy a mobil persze nem helyettesíthet egy dslr kamerát, odafigyeléssel remek képeket készíthetsz vele sokkal könnyedebben, mint egy nagy fényképezővel:

Na, tetszős?



Elstartolt az iPhone 7

Vagy elstartolt. 

Időzóna kérdése.

Lényeg, hogy ma megkezdődik az új mobil forgalmazása, ami szokás szerint a legfontosabb nap minden évben az Apple-nek, hiszen ez a készülék határozza meg leginkább a bevételt és a nyereséget.

A készleteket mindenhol feltöltötték, ezeket a fotókat például egy nyugat-európai (rejtélyes, mi?) olvasónk küldte a náluk rostokoló iPhone-okról:

Közben az iFixit már szét is kapta a mobilt, hogy megnézze, mi van a jack helyén, és rájött, hogy a Taptic engine mellett a vízállóságért felelős műanyagelem. További érdekesség: a 7 Plus akksija tíz százalékkal nagyobb, mint az elődjéé.

screen-shot-2016-09-15-at-11-17-25-pm.png

És mostantól hivatalos, hogy jövő héttől az itthoni kereskedésekben is megvásárolhatod a mobilt, egy hét múlva ilyenkor már bőszen nyomogathatod az iPhone 7-est valamelyik iCentre-ben, aztán ha bejön, meg is vásárolhatod magadnak. Részletek itt.



Rövidesen a Macből is kihalhat a jack

Teljesen paródiaszerű az egész: az Apple kiküldött egy kérdőívet néhány MacBook Pro júzernek, benne egyetlen kérdéssel.

Igen, ezzel:

applemacbookprosurveyquestion.jpg

Ha nem hiszel a szemednek, akkor szólok, hogy jól látod: használtad-e valaha a MacBook Pro retinádon a fülhallgatóportot. És az álmoskönyv szerint ez a kérdés nem sok jót jelent.

A válaszok valószínűleg már nem érintik az októberre várható MacBook Pro frissítést, hiszen nem lenne idő a végeredmény függvényében áttervezni a gépet, de az is lehet, hogy az iPhone 7 körüli felháborodást látva az Apple gyorsan megszondáztatja a júzereit, hogy amikor egy hónap múlva leleplezik a jack nélküli laptopot, elmondhassák, hogy a felhasználók 83 százaléka amúgy se használta semmire a füllhallgatóportot.

Jaj!

Ennél valószínűbb, hogy csak egy későbbi kivezetést készítenek elő, bár ami egy mobil esetében is véleményes magyarázat volt (kinyírtuk jacket, mert kellett a hely), az egy laptopnál már tömegkatasztrofálisan nagy marhaság.

Izgalmas izgalmak!




süti beállítások módosítása