almalé és kungfu Rólunk

Kuo szerint a világ: Ilyen lesz a szerdán bemutatandó iPhone 7

Nem mondom, hogy már elkezdhetitek visszatartani a levegőt a keynote kezdetéig, de már csak négyet kell aludni az Apple következő keynotejáig. Ilyenkor sokatoknak jut eszébe joggal, hogy vajon Ming-Chi Kuo mit jósol. 

A KGI Securities vagy polipszerű informátorhálózattal vagy jövőbelátással rendelkező elemzője legújabb, mai keltezésű jegyzetében megosztotta a befektetőkkel és a sajtón keresztül velünk is, hogy mi várható szerinte a jövő héten.

A két legfontosabb dolog a dokumentumból a vadiúj, korábban a 9,7-es iPad Pro-ban bemutatkozott True Tone kijelző és a legalább Apple Watch szintű vízállóság érkezése. IPX7, bébi.

A korábbi híresztelésekkel szelével szembehugyozva ráadásul azt is kijelentette, hogy az Apple nem csak a 16-os, de a 64 GB-os verziót is megszünteti - a jövőben a telefonok 32, 128 illetve 256 gigabájtos verzióban lesznek majd kaphatóak. Az A10 értesülései alapján 2,4-2,5 GHz környékén ketyeghet majd maximális terhelés alatt, de a hivatalos órajel elvileg alacsonyabb lesz az energiafogyasztás és a hőkibocsátás csökkentése érdekében.

Ja, ha már kamera: a 7 Plus kétlencsés kamerájáról szóló pletykáját is megerősítette, sőt hozzátette: 12 megapixeles lesz mindkét "szem". Az egyik sír nagylátó, a másik telefotó zoom. A vakuban az iPhone 7 esetében már nem kettő, hanem négy LED-et találhatunk majd, amiből kettő hidegebb, kettő melegebb árnyalatú lesz. Ja, ha már megerősítés: szerinte is 3 giga RAM lesz a telefonokban, meg még feljavított 3D Touch szenzor illetve fizikailag nem mozgó Home gomb haptikus visszajelzéssel.

Asztroszürke helyett sötétes, feketébb árnyalatokat vizionál: a mattabb sötét feketét, és a fényesebb "zongorafeketét". Az utóbbi csillogós árnyalat a hírek szerint viszont csak a nagyobb tárkapacitású modelleknél lesz elérhető. Nyilván agyő a ronda antennacsíkoknak is.

A háromfeles jack hattyúdalára már tényleg a lőtéri kutya se kiváncsi, arra viszont talán igen, hogy az így megtakarított helyet az Apple arra használta, hogy egy második hangszórót és erősítőt rakjon a telefonba és állítólag a dobozban megtalálható lesz alapból a Lightning EarPods illetve a Lightning-to-jack átalakító is.

Szóval ja.



Armageddon: egy hét egy ANDROIDOS mobillal!

Megtörtént, mert minden őrültséget ki kell próbálni az életben: nyolc évnyi iPhone-ozás után kipróbáltam, hogy milyen, ha egy hetet egy androidos mobillal kell kibírnom. Tényleg megbízhatatlan szar a Google platformja? Tényleg folyton fagy? Tényleg csak kínhalál vár a barikád túloldalán?

A Facebookra itt, az Instagramra itt tudsz feliratkozni



Ez a PAPÍR talán az iPhone 7-es dobozából származik!

Mindenki leáll! Kiszivárgott egy papír!

iphone-7-earpods.jpg

A külföldi site-ok most azon töprengenek, hogy vajon eredeti lehet-e, vagy sem, de igazság szerint egy ilyen papírdarabnál én még erre az erőfeszítésre se vagyok hajlandó. Kevesebb, mint egy hét van a bemutatóig, addig már bírjuk ki valahogy ép ésszel!

A PAPÍR szerint egyébként igen, lesz végre 256 gigabájtos verzió az iPhone-ból, remélhetőleg ezzel párhuzamosan kipusztul a 16-os a kínálatból. Jackes fülhallgató helyett lightninges lesz hozzá, de azért egy 3,5 mm-es jackadapter is kerül a dobozba.

Húha.



Jobs tényleg meg akartak csinálni az Apple TV nagytestvérét

Mert ugye piacon van egy Apple TV most is, de az egy set-top box, amit egy valódi tévéhez kell csatlakoztatni. Kaptam is elég sok kritikát a kommentekben, amikor teszteltem az eszközt és néhány szemfüles néző kiszúrta, hogy ez nem is egy Apple, hanem egy Samsung tv!

 

Lényeg, hogy valódi tévékészüléket nem rakott össze az Apple, pedig akart. Tudjuk ezt Walter Isaacson könyvéből, ahol Jobs részletesen beszámolt a terveiről, amikben egy az iClouddal folyamatosan szinkronizáló eszköz szerepelt a legegyszerűbb interfésszel, amit valaha terveztek.

Végül ebből nem lett semmi, de Walt Mossberg most beszámolt egy telefonbeszélgetésről, amiből kiderült, hogy Jobs az utolsó percig nem adta fel: amikor 2011. augusztus 24-én betegsége miatt lemondott az Apple vezetéséről, felhívta az újságírót, és tudatta vele, hogy a napi feladatokat leadja, de a nagy stratégiai projekteken tovább dolgozik.

Végül elmondta azt is, hogy a tévé kerül a fókuszba:

“Azt hiszem, rájöttünk, hogyan csináljuk meg és fantasztikus lesz. Szeretném, ha néhány hónap múlva átjönnél és megmutathatnám neked, mire jutottunk”.

Jobs aztán már nem tudta befejezni a művét, mert másfél hónappal később, október ötödikén elhunyt, de azóta is voltak arra utaló jelek, hogy az Apple próbálkozik, vagy legalábbis próbálkozott valamivel, ezek a kísérletek azonban mindig megtörtek a műsorszolgáltatók ellenállásán.

appletvappstore.jpg

Szóval egyelőre csak az Apple TV van, de nem lehetetlen, hogy egy nap egy szép nagy csomagban ezen keresztül is elérhetővé válik mindaz, amin Jobs az utolsó heteiben is olyan lázasan és izgatottan dolgozott.



Megjelent a 2 TB-os opció az iCloudban

Eddig egy terabájt volt a megvásárolható legnagyobb mennyiség az Apple felhőalapú szolgáltatásában, most azonban váratlanul megjelent a két terabájtos opció is:

img_5498.PNG

Ahogy láthatjátok, nem olcsó, 20 eurót, 6 ezer forintot kell fizetni érte havonta, ráadásul a bejelentéssel párhuzamosan nem csökkent az eddigi csomagok ára sem, én ugyanúgy 3 ezret fizetek az 1TB-s csomagért, mint eddig, igaz, az 50 gigabájt már 1, a 200 meg 3 euróért elvihető.

Érdekes lehet az új opció megjelenésének magyarázata: sokak szerint azért vezették be pont most, egy héttel az iPhone 7 bejelentés előtt a 2 TB-ot, mert az új mobil spéci, kétlencsés kamerája nagyobb képeket készít majd, amihez szükség lehet nagyobb tárhelyre.

Szerintem viszont ez nem valami értelmes magyarázat, jelenleg 35 ezer, zömében jó minőségű fényképezővel készített fotóm van a felhőben, amik azonban így is csak 300 gigabájtot foglalnak, öt megás átlagos képmérettel nézve kábé kétszázezer képpel lehet csak telefotózni a mostani 1 terát, ami még akkor is egy évet venne igénybe, ha napi 550 képet készítenél. A premier előtti bővítés tehát nem indokolt.

Sokkal inkább magyarázat lehet rá a macOS Sierra új jósága: hogy az asztalon és a dokumentumok mappában található fájlokat feltölti a felhőbe az operációs rendszer, így azok bárhonnan, bármelyik gépről és platformról elérhetők lesznek.

Na ott már pörögnek a gigabájtok határok nélkül!




süti beállítások módosítása