almalé és kungfu Rólunk

Ötforintos megoldás arra, ha túlmelegszik a MacBook Pród

Többen panaszkodtak korábban, hogy a Retina MacBook Prójuk túl meleg lesz, ha nagy erőforrásokat igénylő feladatokat nyomnak rá. Egy japán twitterező azonban megtalálta a megoldást.

Ezek kérem tízjenesek, amik leginkább rézből vannak. A réz hőelvezető képessége pedig sokkal jobb, mint az alumíniumé:

screen_shot_2016-06-10_at_09_24_06.png

Így aztán rá lehet bízni, hogy elszippantja a tojássütő felszínéről a meleget. Ezt a meleget:

screen_shot_2016-06-07_at_4_30_03_pm.png

Gyors, megbízható, és elég alapvető fizikai törvényszerűséget használ ki, szóval nem kell tartanunk attól, hogy váratlanul cáfolja a tudomány a jelenséget, és oda a hőelvezetésünk.

Magyarországon az 5 és 20 forintosokkal lehet próbálkozni, ezek 75 százaléka réz. Csakhogy a 20 forintos hozzáér a felső billentyűsorhoz (a MacBook Airen):

img_0498.JPG

Úgyhogy marad az 5 forintos. Jobban is néz ki, főleg ha találunk néhány igazán vintage darabot, a kontraszt a high-tech ház és az ocsmány baktériumtenyészet között gyönyörködtet.

img_0497.JPG

Gézának köszi a tippet



Megvan, mi lesz az iPhone 7 legfontosabb új képessége

iphone-7-blue.jpg

Állítólag dobják a Space Grey színt, jön helyette a Deep Blue.

A Macotakara szerint.



Itt az Apple legújabb terméke: az áram

Az Apple akkora bazi napenergia-farmokat hoz létre az Egyesült Államokban, hogy egy külön céget kellett létrehozniuk, ami az így megtermelt, számukra felesleges árammennyiséget értékesíti a piacon. Az Apple Energy LLC a cég legújabb termékét viszi tehát eladásra, a friss, ropogós áramot.

A cég globálisan 521 megawattban gondolkozik, ami a többi megújuló erőművel a cég teljes áramigényének 93 százalékát fedezné. De nem kizárható, hogy a cég még ennél is több energiát állít elő a jövőben, amivel kezdeni szeretne valamit.

screen_shot_2016-06-10_at_09_58_46.png

Aki otthon épít a tetőre napelem-rendszereket, az tudja, hogy az így megtermelt áram egy részét valójában a rendszerbe visszatáplálhatjuk, és eladjuk az áramszolgáltatónak. Főleg nyáron, amikor az áramtermelés simán meghaladhatja a fogyasztást, és nincs olyan rendszerünk, ami tárolja az energiát. 

Az Apple ugyanezt teszi, csak nagyban. És ami nálunk az ÁSZF elfogadása és a hatósági árak magánszemély által meghajlás útján történő elfogadása, az ott az Apple Energy LLC, aki alkuszik.



WWDC tipp: az iMessage jöhet Androidra is!

Újabb pletyka röppent fel, aminek egyébként több szempontból is van értelme. A mostani tippet a MacDailyNews szállította, ők úgy tudják, hogy az Apple kinyitja az üzenetküldő alkalmazást, és az iMessage ezentúl nem csak az iOS-használók privilégiuma lesz. Fist time in history.

mess.jpg

Miért tűnik logikusnak?

Egyrészt a korábbi pletykák szeint az Apple Pay-t is integrálják az üzenetküldőbe, vagyis ismerőseinknek küldhetünk pénzt egyszerűen, gyorsan, az appal. Azzal, hogy ezt a lehetőséget elviekben kinyitják az Android felé is, esetleg meg is oldják a fizetést a rendszerek között, máris promotálják az Apple Pay-t egy szélesebb körnek.

Másrészt a Google is bejelentette nemrég, hogy Allo néven cross-platform üzenetküldőt fejleszt, beépített asszisztenssel, jól kihasználva a keresőt, teljes titkosítást valósítva meg a végpontok között. A fizetés pedig náluk már egyébként is megoldott. Így az Apple úgy érezheti, ez egy újabb hullám, amit neki is meg kell lovagolnia. Reméljük, nem a too little too late papírforma valósul meg itt is: az Apple a külső nyomásra történt fejlesztéseknél, ahol nem saját elképzelést valósít meg, általában ebbe a csapdába esik.

 



Az eddigi legjobb koncepciórajzok az új MacBook Prók OLED gombsoráról

Még mindig csak találgatjuk, miket akar az Apple elhelyezni az érintőképernyős gombsorra. Én itt tettem le a voksomat, egy grafikus viszont most mockupokon mutatta be, szerinte mi várható. A menu bar levándorol erre a felületre, a zeneválasztó információkat is közöl, megjelenne töltősáv is, az egész nagyon szép és nyomogatnivaló. Várom.




süti beállítások módosítása