A Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet is letesztelte az új MacBook Prókat. és különös következtetést vont le az akksit illetően. Mivel sok felhasználó panaszkodott az elmúlt hetekben, hogy az új gépeik nem bírják addig szuflával, mint amit az Apple ígér, a végére jártak. A helyzet sokkal furcsább, mint gondolnánk.

macbooks-october-2016-event.jpg

A 13-as Touch Bar nélküli, valamint a 13-as és 15-ös Touch Bar-os modellt is megvizsgálták. Ugyanazokat a teszteket futtatták le rajtuk, egyenletes kijelző fényerő mellett. A böngészővel megnyitottak majd bezártak 10 weboldalt (amit a cég szerverén tároltak), wifit használva, egészen addig, amíg kikapcsolt a gép. Mindezt gépenként többször.

Az új gépek mindig más eredményt hoztak az egyes teszteknél. NAGYON mást.

A 13 colos Touch Bar modell volt, hogy 16 óráig bírta, máskor viszont csak 3,75-ig. Amelyikben nem volt Touch Bar, egyszer 19,5, máskor 4,5 óráig húzta. A 15-ös modell maximális eredménye 18,5 óra, a minimális 8 óra volt. Tök kiszámíthatatlan szerintük tehát, hogy teljes feltöltés mellett meddig bírja az új MacBook Pro.

Éppen ezért a Consumer Reports idén nem ajánlja az Apple új MacBook Próit vásárlásra. Ez az első olyan MacBook, ami nem kapta meg a szervezet ajánlását.

Ja, és a java még csak most jön: ugyanezt a tesztet Chrome-mal is lefuttatták, hatszor. Az eredmény: mindegyik futásnál ugyanannyi idő alatt merült le a gép. Ebből úgy tűnik tehát, hogy valami a Safarival lehet, mindenesetre akinek új MacBook Prója van, lehet, hogy inkább a korábban energiazabálónak tartott Google-böngészővel érdemes játszania. Cuperinóban megint másfelé figyeltek épp.