The plot thickens - a cselekmény bonyolódik, mondja az angol.

Hétfőn megírtuk már, hogy technológiai csúcstalálkozót szervezett Donald Trump stábja, amin az IT-szektor vezető amerikai cégeinek vezérigazgatói és egyéb fejesei vettek részt tegnap a New Yorkban található Trump Towerben. Még szerda reggel erősítette meg a stáb egyik szóvivője a sajtónak, hogy Tim a csúcs után külön megbeszélésen vesz majd részt a leendő elnökkel és a Tesla vezérével.

A nagy eseményre kevesen kaptak meghívást, még kevesebben vesznek is részt, összesen kevesebb, mint tucatnyian - de a névsor így is illusztris. A magukat biztosan képviselő cégek: IBM, Alphabet/Google, Facebook, Microsoft, Cisco, IBM, Intel, Oracle. Ami meglepő, hogy Trump Twitter-függősége ellenére Jack Dorseyt, a szolgáltató vezérét nem hívták meg.

A külön audiencia témájáról csak találgatni tudunk, de ami biztos szóba kerülhetett: az Apple tengerentúli pénzkészletei, a gyártás hazahozatala és a titkosítás. A kérdés már csak az, hogy minek ehhez Elon Musk? Talán inkább Project Titan és a Tesla volt a főszerepben?