A hírek szerint az Apple A-szériás processzormegrendeléseinek elvesztése után komoly átszervezést terveznek a koreaiak. Az idei készülék A10 kódjelű processzorát már teljesen a TSMC gyártja és állítólag hasonló lesz a helyzet a jövő évi A11-essel is.

Az örök rivális/beszállító a legújabb pletykák alapján a jövő évi modell processzor-megrendeléseinek legalább harmadát várta volna, ám úgy tűnik, szorosabbra kell majd húzniuk a gatyót, mert a megrendelések elvesztésével már idén is komoly bevételektől estek el.

A Business Korea cikkének állítása szerint Szöul azt tervezi, hogy tovább darabolja a cégcsoportot és a jövőben két külön leányvállalat végezné a chipek gyártását és tervezését - bár azt nem is igazán értjük, mit akarnak ezzel elérni. A cég egyébként jó eséllyel az Android-platform felé fordul, ezt jelezheti előre a jókora Qualcomm Snapdragon megrendelés, amit nem is rég sikerült megkaparintaniuk.

Eközben a TSMC már az 5 és 3 nanométeres gyártástechnológiákkal szemez, hogy a jövőben is magánál legyen képes tartani az iparág legnagyobb megrendelője, az Apple rendeléseit.